Fiskefumé

Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 30 minutter arbejdstid, og totalt 1 time.


Ingredienser

2½ kg.  Ben og de afskårne dele af tunge, hvilling, pighvar og slethvar

1 stort  Løg

1 stk.    Porre

8 store Persillekviste

1 stk.    Persillerod

100 gr.  Champignon

1 bdt.   Timian

1 spsk. Hvidvinsvinaigre

1 spsk. Hele hvide peber

3½ dl.   Hvidvin

2½ ltr.   Vand


Tilberedning

Urterne renses, deles fint og lægges i en gryde sammen med fiskekød og ben, herover hældes vand, vin og vinaigre, og det hele sættes til kogning. Skummes omhyggeligt og koger ved svag varme i 30 minutter. Fumé sigtes for alle urenheder og koges ned til der er ca. 2 ltr. fumé tilbage.


Anvendes til:

Forskellige saucer til fisk- og skaldyrsretter.

God appetit!

blaabar.gif (537 bytes)
Copyright © 1997 Information Technology Consulting.  Alle rettigheder forbeholdes.
Revideret: June 15, 2001.