Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 30 minutter arbejdstid, og totalt 1 time.
Ingredienser
2½ kg. Ben og
de afskårne dele af tunge, hvilling, pighvar og slethvar
1 stort Løg 1 stk. Porre 8 store Persillekviste 1 stk. Persillerod 100 gr. Champignon |
1 bdt.
Timian
1 spsk. Hvidvinsvinaigre 1 spsk. Hele hvide peber 3½ dl. Hvidvin 2½ ltr. Vand |
Tilberedning
Urterne renses, deles fint og lægges i en gryde sammen med fiskekød og ben, herover hældes vand, vin og vinaigre, og det hele sættes til kogning. Skummes omhyggeligt og koger ved svag varme i 30 minutter. Fumé sigtes for alle urenheder og koges ned til der er ca. 2 ltr. fumé tilbage.
Anvendes til:
Forskellige saucer til fisk- og skaldyrsretter.
God appetit!
Copyright © 1997 Information
Technology Consulting. Alle rettigheder forbeholdes.
Revideret: June 15, 2001.