Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Mit hvedebrød

Til 1 stk. tilberedningstid 30 minutters arbejdstid og totalt 11½ time. 


Ingredienser

5 dl vand

350 g Durum hvedemel "Simola di Grano Duro"

200 g Italiensk hvedemel "tipo 00" (Durum)

200 g Ølands hvedmel økologisk

20 g Gær økologisk

4 tsk Salt

1 spsk Olivenolie

 


Tilberedning

Vand, gær, olivenolie og salt kommes i en skål og røres sammen så gæren bliver opløst. Durum hvedemel tilsættes og ræres godt.

Resten af melet tilsættes med halvdelen først røres/æltes på maskine og resten af melet tilsætters gravist. Dejen skal lige slippe i bunden af skålen når den æltes, så er den klar, ellers tilsættes lidt mel, 1-2 spsk med top,  ad gangen til den slipper. Ælt dejen godt i mellem hver tilsætning af ekstra mel.

Ælt dejen på maskine i minimum 15 minutter. Drys med lidt mel og læg film over skålen, Stil dejen til koldhævning i køleskab i ca. 8 timer.

Slå dejen ud på et meldrysset bord. Tryk den flad og  fold den sammen på den ene led. Tryk den flad igen og fold den på den anden led. Dette gøres nogle gange. Form til sidst dejen til den form du vil  have brødet, aflang eller rundt, skær et par snit på tværs af brødet og drys med grov durummel (Simola di Grano Duro) og stil brødet til efterhævning et lunt sted i 2 timer løst overdækket med film.

Tænd for ovnen i god tid med bagesten sat på plads i ovnen, så den kan nå at blive gennemvarm 250°, ikke varmluft.

Når brødet er efterhævet sættes det i ovne på bagestenen. Sænk temperaturen til 240° Hæld lidt kogende vand i en beholder bunden af ovnen. Bag i 10 minutter, sænk temperaturen til 225° og bag yderligere i ca. 30 minutter. Når brødet er færdigt skal det lyde hult når man banker det i bunden.

Stil brødet til afkøling på en rist når det er færdigt.


Drikkevare

Afhængigt af hvad man spiser sammen med brødet.

God appetit!