Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Honningbrød

Et brød. Tilberedningstid ca. 15 minutter i alt 2 timer.


Ingredienser

375 g Honning

75 g Sukker

2 dl Kærnemælk

375 g Mel

2 tsk. Stødt ingefær

2 tsk. Kanel

1 tsk. Stødt nellike

1 tsk. Stødt allehånde

½ tsk. Natron

75 g Hakket pomerans


Tilberedning

Honning, sukker og kærnemælk blandes.

Mel krydderier og natron blandes. Kommes i honnigblanding sammen med pomerans.

Dejen røres jævn og hældes i en brødform, som er smurt med smør og drysset med lidt rugmel.

Bagers nederst i ovnen ca. 5 kvarter ved svag varme. ca. 150°.

Krydderriblanding kan varieres efter smag og behag.

Ved servering skæres brød i skiver som smøres med smør efter behag.