Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Syltede sild

Til 6 personer, tilberedningstid ca. 40 minutters arbejdstid og totalt 5 timer.


Ingredienser

12 stk. Store ferske sild
Lage

1,5 dl Dildeddike

½ dl Sukker

½ dl Vand

1 spsk Hele sort peber

3 spsk Hele sennepskorn

3 stk. Hele nelliker

1 Lille hel tørret chili eller ¼ tsk. pulveriseret chili

5 stk. Laurbærblade

2 bdt. Dild

6 hele små Skalotteløg

1 Kvist timian

1 bdt. Persille


Tilberedning

Rensning af sild

Sildene renses for skæl, hoved og hale skæres af, bugen skæres op med en skarp kniv, snittet føres helt igennem til gatåbningen, indvolde fjernes. Benene fjernes ved at lægge silden på siden på spækbrættet med bugen ind mod dig selv, skær den øverste sildefilet fri fra rygbenet ved at stille og roligt at skære på tværs langs med rygbenet fra hovedside ned til halen. Vend silden og frigør den anden sildefilet på samme måde. Silden finrenses for brystbenene, ved forsigtigt at føre kniven ind under brystbenene fra midten og ud mod bugen. Sildefileten vendes om med skindsiden opad og skindet fjernes forsigtigt, startende fra hovedsiden.

Sildefileérne saltes let og der lægges en kvist dild på kødsiden af fileén som foldes sammen (hovesiden mod halsiden), fileérne trækker ca. ½ time i køleskab.

Lagen

Dildeddiken opvarmes og sukker tilsættes, når sukkeret er smeltet tilsættes krydderier, timian, persille og skalotteløg. Lagen bringes i kog og koger et kort øjeblik Da der er stor forskel på hvor søde man ønsker sildene, må man selv prøve sig frem med den sukker mængde der passer til en selv. Lagen tages fra varmen.

De sammenfolde sild placeres i gryden på siden og pakkes tæt, så fileérne ikke åbner sig under kogningen.

Lagen bringes i kog og den skoldhed lage hældes over sildene bringes i kog og sildene koger 1-2 minutter og afkøler i lagen. Før servering pyntes med friske skiver af skalotteløg. Serveres med friskbagt rugbrød og fedt.


Drikkevare

Kold øl og snaps.

God appetit!