Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Sherrysild med enebær

Til 6 personer, tilberedningstid ca. 30 minutters arbejdstid og totalt 48½ timer.


Ingredienser

½ kg. (3 stk.) store grundmarinerede islandske kryddersild
Lage

2½ dl. Grundmarinade på kryddereddike

2 dl. Tør sherry

3 spsk. Knust enebær

5 stk. Hele sort peber

8 stk. Hele allehånde

1-2 tsk Paprika

2 Rødløg


Tilberedning

Lagen

Rør sherry i grundmarinaden, tilsæt krydderier og rødløg skåret i skiver.

Sildefileérne deles i 6-7 stykker lægges i en skål, lagen hældes over og de trækker nu i lagen i mindst 48 timer. Før servering pyntes med frisk hakket skalotteløg og kapers. Serveres med friskbagt rugbrød og fedt.


Drikkevare

Kold øl og snaps.

God appetit!