Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Æblesild

Til 6 personer, tilberedningstid ca. 30 minutters arbejdstid og totalt 26 timer.


Ingredienser

7-800 gr. (4 stk.) Store islandske spegesild (saltsild)
Lage

5½ dl Æblecider eddike

400 gr. Honning

1 spsk. Hele sort peber

1 tsk. Hele allehånde

1 spsk. Hele koriander

1-2 Rødløg

2 Stort Ingrid Marie æble eller Coxorange

Dressing

3,5 dl. Creme Fraiche 38%

2 spsk. Estragon

1 spsk. Karry

1 spsk. Citronsaft

1 stænk Chilisauce

Salt og peber


Tilberedning

Rensning af sild

Hoved og hale skæres af, bugen skæres op med en skarp kniv, snittet føres helt igennem til gatåbningen, indvolde fjernes. Benene fjernes ved at lægge silden på siden på spækbrættet med bugen ind mod dig selv, skær den øverste sildefilet fri fra rygbenet ved at stille og roligt at skære på tværs langs med rygbenet fra hovedside ned til halen. Vend silden og frigør den anden sildefilet på samme måde. Silden finrenses for brystbenene, ved forsigtigt at føre kniven ind under brystbenene fra midten og ud mod bugen. Sildefileten vendes om med skindsiden opad og skindet fjernes forsigtigt, startende fra hovedsiden.

Lagen

Imedens sildene udvandes tilberedes lagen. Æbleedikken opvarmes og honning tilsættes, når honningen er smeltet tilsættes krydderier, rødløg som er delt og skåret i skiver, samt æble som er skåret i terninger (1x1 cm) efter at kernehus er fjernet. Lagen opbevares køligt til sildene er udvandet.

Dressingen

Creme Fraiche røres op og de øvrige ingredienser røres i, hviler koldt i minimum 2 timer. Sildefileérne deles i 4-5 stykker, før servering, tages silden op af lagen og pyntes med friske skiver af rødløg og æble terninger. Dressing hældes over til sidst. Serveres med friskbagt rugbrød og fedt.

Drikkevare

Kold øl og snaps.

God appetit!