Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Leverpostej med hvidløg

Til 8 personer. Tilberedningstid ca. 30 minutter arbejdstid, og totalt 2 time.


Ingredienser

1 kg. Lever

350 gr. Fersk spæk

50 gr. Smør

50 gr. Mel

2 dl. Piskefløde

2½ dl. Rødvin

3 stk. Æg

2 stk. Løg

2 stk. Hele rensede ansjoser (uden skind og ben)

1 fed Hvidløg (stort eller 2 små)

1 spsk. Salt (strøget mål)

1 tsk. Peber

¼ tsk. Allehånde/koriander blanding

½ bdt. Timian


Tilberedning

Først køres spæk igennem en kødhakker og holdes for sig. Dernæst køres lever, løg, hvidløg, ansjoser og timiankvistene (der gemmes en kvist til pynt) igennem kødhakkeren.

Smørret smeltes i en gryde og melet kommes i, lad det bruse op og kom piskefløde og rødvin i, medens der røres godt rundt med en grydeske. Bag denne opbagning godt igennem. Smelt den hakkede spæk i opbagningen, tag gryden fra blusset og bland den hakkede lever i., tilsæt æggene og rør leveropbagningen godt igennem . Smag til med salt , peber og allehånde blandingen.

Hæld leverpostejen i en eller to godt smurte forme. Pynt leverpostejen med en kvist timian og en skive bacon ovenpå og bag den i ovnen ved 150° i ca. 1½ time.

Leverpostejen kan med fordel fryses ned hvis portionen er for stor. Men den må ikke bages inden den fryses ned, da en bagt leverpostej bliver grynet i sin konsistens når den fryses ned. Hæld i stedet for den rå leverpostej op i en aluminiumsform og frys denne ned. Leverpostejen kan så bages frossent direkte i denne form når man skal bruge den. Beregn ca. 1 time til bagning af ca.: ½ ltr. leverpostej (svarende til en stor bakke leverpostej hos slagteren).


Drikkevare

Øl eller vin efter temperament.

God appetit !