Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Leverpostej fra Huseby

Til 5 stk. 600 gr. alubakker, tilberedningstid 30 minutters arbejdstid og totalt 2 time.


Ingredienser

550 gr. Svinelever

350 gr. Kalvelever

300 gr. Spæk

5 dl. Piskefløde

2½ dl. Rødvin

75 gr. Mel

100 gr. Smør

3 stk. Løg

4 stk. Æg

4 fed Hvidløg

3 stk. Ansjoser uden skind

Sal, peber, allehånde


Tilberedning

Der koges en bechamelsauce af smør, mel, piskefløde og rødvin. Lad den koge godt igennem

Lever, spæk, løg, hvidløg og ansjoser køres gennem kødhakker, krydderierne tilsættes og leverfarsen røres sammen. Bechamelsaucen tilsættes og røres sammen med levermassen, herefter røres æggene i et ad gangen.

Postejfarsen hældes i en stor form eller fordeles i 5 stk. 600 gr. aluforme og bages i ovnen i vandbad ved 160° 1½ time hvis det er en stor form eller 1 time hvis det er de små aluforme. Man kan fryse den ubagte leverpostej i de små aluforme. Når man skal bruge den frosne leverpostej, bages den uden forudgående optøning i ovnen i vandbad ved 160° i 1 time og 20 minutter.


Drikkevare

Øl eller rødvin

God appetit !