Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Kalvesylte med rødbedesalat

Til 8 personer, tilberedningstid 45 minutters arbejdstid og totalt 18 timer.


Ingredienser

1 kg. Kalvebryst

75 gr. Salt

1 ltr. Vand

4 stk. Løg

3 fed Hvidløg

2 stk. Porer

2 stk. Gulerødder

10 stk. Laurbærblade

1 bdt. Timian

1 bdt. Persille

25 stk. Peberkorn

1 bdt. Purløg

18 blade Husblas

½ spsk. Rødvins vinaigre

2 dl. Kalvefond
Rødbedesalat

1 kg. Rødbeder

2½ dl. Piskefløde

2 dl. Mayonnaise

2 dl. Dijonsennep

1 spsk. Balsamico vinaigre


Tilberedning

Kødet lægges i vand med saltet i 12 time. Kom kødet op i en gryde og dæk det med 1 ltr. vand uden salt.

Rens løg, hvidløg, gulerødder og porer, del løgene i kvarter og porerne og gulerødderne skæres i skiver på ca. 2½ cm. Bring vandet i kog og skum af, tilsæt grøntsagerne, krydderurterne, laurbærbladene og hel peber. Lad vandet koge op igen, skru ned så overfladen skælver og kog i 1½ time.

Tag kødet op og læg det i pres til det er kølet af, si lagen og kog den ind til der er 5 dl. tilbage. Tilsæt kalvefond, vinaigre, husblas og smag til med salt og peber.

Kødet skøres i terninger (1,5x1,5 cm.) og kommes i en form og hæl lagen over, afkøl i køleskab og når sylten er stivnet er den klar til servering.

Rødbedesalat

Rens rødbederne og kog dem i let saltet vand i 30-40 minutter afhængig af størrelsen. Når rødbederne er kogt kommes de i koldt vand og skrællen kan gnides af.

Snit rødbederne én julienne. Bland piskefløde, mayonnaise, dijonsennep og balsamico. Smag til med salt og peber og vend rødbederne i. Pynt til sidst med blåbær og pistacienødder og server salaten som tilbehør til kalvesylten.


Drikkevare

Øl

God appetit !