Kartoffelmos med hvidløg og Rodfrugter
Til 4 personer, tilberedningstid ca. 30 minutter
Ingredienser
1 kg. Melede Kartofler 1 stk. Pastinak rod 1 stk. Persillerod ½ stk. Selleri 1 bdt. Persille 1 bdt. Persille |
3-4 fed Hvidløgspasta
150 gr. Smør 2,5 dl. Piskefløde vand salt og peber |
Tilberedning
Grøntsagerne gøres i stand og skæres i skiver og terninger. De kommes i en gryde, presses sammen og der tilsættes vand så de knapt er dækket. Vandet bringes i kog og grøntsagerne simre indtil de er kogt ud, hvis vandet koger væk undervejs tilsættes mere vand, men ikke for meget, da dette skal bruges i mosen senere og jo mindre vand jo mere koncentreret smag.
Persillen skylles i vand, stilkene fjernes og persillen hakkes med en skarp kniv. Den hakkede persille gemmes og tilsættes den færdige mos når denne er færdig (gem en smule til pynt).
Når grøntsagerne er kogt færdigt sigtes vandet fra i en skål, der tilsættes smør og grønsagerne moses med en kartoffelmosen, der tilsættes piskefløde, hakket persille og hvidløgspasta og mosen moses færdigt, smag til med salt og peber og reguler konsistensen med grøntsagsvandet (mosen må ikke være splattet men skal have en god tyk pastaagtig konsistens). Lige før servering drysses lidt hakket persille over som pynt
Drikkevare
Afhængig af hvad mosen serveres sammen med.
God appetit!