Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Kartoffelmos med hvidløg og Rodfrugter

Til 4 personer, tilberedningstid ca. 30 minutter


Ingredienser

1 kg. Melede Kartofler

1 stk. Pastinak rod

1 stk. Persillerod

½ stk. Selleri

1 bdt. Persille

1 bdt. Persille

3-4 fed Hvidløgspasta

150 gr. Smør

2,5 dl. Piskefløde

vand

salt og peber

 


Tilberedning

Grøntsagerne gøres i stand og skæres i skiver og terninger. De kommes i en gryde, presses sammen og der tilsættes vand så de knapt er dækket. Vandet bringes i kog og grøntsagerne simre indtil de er kogt ud, hvis vandet koger væk undervejs tilsættes mere vand, men ikke for meget, da dette skal bruges i mosen senere og jo mindre vand jo mere koncentreret smag.

Persillen skylles i vand, stilkene fjernes og persillen hakkes med en skarp kniv. Den hakkede persille gemmes og tilsættes den færdige mos når denne er færdig (gem en smule til pynt).

Når grøntsagerne er kogt færdigt sigtes vandet fra i en skål, der tilsættes smør og grønsagerne moses med en kartoffelmosen, der tilsættes piskefløde, hakket persille og hvidløgspasta og mosen moses færdigt, smag til med salt og peber og reguler konsistensen med grøntsagsvandet (mosen må ikke være splattet men skal have en god tyk pastaagtig konsistens). Lige før servering drysses lidt hakket persille over som pynt


Drikkevare

Afhængig af hvad mosen serveres sammen med.

God appetit!