Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Kalvehaleragout med øl

Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 40 minutter arbejdstid, og totalt 3,5 time.


Ingredienser

2 kg. Kalvehaler hugget over i ledene

4 stk. Gulerødder

2 stk. Porrer

1/4 stk. Selleri

1 stk. Krydderbuket

4 fed Hvidløg

1 stk. Citron

2 spsk. Koncentreret tomatpuré

3 stk. Wibroe årgangsøl

100 gr. Smør

2 spsk. Mel

1 spsk. Edelsüs-paprika

Salt og peber

Garniture

2 stk. Gulerod

2 stk. Porre

1/4 stk. Selleri

Tilbehør

Kartoffelmos med hvidløg og rodfrugter (se selvstændig opskrift)


Tilberedning

Grøntsagerne gøres i stand og skæres i skiver og terninger. De brunes i smør i en stor gryde og tages op. Derefter aftørres halestykkerne, som har været skyllet i koldt vand, og disse brunes i det samme fedtstof som grøntsagerne. Stykkerne drysses med mel og brunes videre der tilsættes tomatpuré og tyndt skrællet citronskal og til sidst tilsættes paprika og øl.

Efter ca. 1 time kommes de afbrunede grøntsager, hvidløg og Krydderbuket ned i gryden og man skal regne med at der går i alt 2,5-3 timer før halestykkerne er møre.

I mellemtiden gøres grøntsagerne til garnituren i stand og skæres i skiver og terninger. Disse tilsættes de sidste 15 minutter af kogetiden, efter at man har taget grøntsagerne, som har kogt med for at afgive smagsstoffer til ragout'en, op af gryden.

Der smages til med salt, peber og citronsaft. Hvis man ønsker en kraftigere hvidløgssmag, kan man smage til med ekstra hvidløgspasta (hvidløg som er bagt hele i folie i ovnen i 30-40 minutter, hvorefter hvidløgsmassen er klemt ud af skallerne (feddene)).

Til retten kan serveres flute smurt med hvidløgspasta, eller kartoffelmos med hvidløg og rodfrugter.


Drikkevare

Denne ret kræver øl, eller en god kraftig landvin fra Côte du Rhône.

God appetit!