Gammeldags Dansk Æblekage
Til 6 personer. Tilberedningstid ca. 30 minutter arbejdstid, og totalt 1½ time.
Ingredienser | |
1 kg. Æbler (madæbler)
1 dl. Vand 1 dl. Sukker 1 stang Vanille 4 store Makroner Rasp 1 dl. Sukker 200 gr. Rasp 75 gr. Smør |
Vanillecreme
3 stk. Æggeblommer 2½ dl. Mælk ½ stang vanille 3 spsk. Sukker 2 spsk. Maizenamel Pynt 2 dl. Piskefløde 1 dl Ribsgelé |
Tilberedning
Vanillecreme
Vanillecremen laves først så den kan stå og køle af.
Varm mælken op til kogepunkt over lille blus, flæg vanillestang og skrab vanillekorn ud og kom dem i den varme mælk.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt maizenamel. Hæld den kogende mælk over æggemassen og pisk. Hæld blandingen tilbage i gryden og pisk over svag varme til cremen tykner omkring kogepunktet.
Stil cremen til afkøling.
Rasp
Bland sukker og rasp og svits det på en pande i smørret. Skrab hele tiden bunden fri så det ikke brænder på. Tag panden fra varmen og rør til alt er koldt.
Skræl, del og kog æblerne til mos med lidt vand. Tag gryden fra varmen og rør sukkeret i æblemosen. Lad den blive kold.
Læg makronerne i bunden af en skål og væd dem eventuelt med portvin eller madeira, læg et lag æblemos over og derefter skiftevis et lag rasp, creme og æblemos til skålen er fyldt op, slut med et lag rasp.
Pisk fløden stiv og dæk det øverste lag rasp med flødeskum, pynt med klatter af ribsgelé.
Drikkevare
Sherry Heering, Solbærrom, Portvin eller Madeira
God appetit !