Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Gammeldags æbleskiver

Til 65 stk. Tilberedningstid 1½ time arbejdstid, og totalt 1½ time.


Ingredienser
250 gr. Hvedemel

75 gr. Sukker

125 gr. Smør

¼ ltr. Piskefløde

10 stk. Æg

½ tsk. Kardemomme

1 stk. Citron (reven skal)

75 gr. Smør (til stegning)

Tilbehør

100 gr. Flormelis

Jordbærsyltetøj


   

Tilberedning

Skil æggene og rør blommerne skummende med sukkeret. Tilsæt derpå, mens der stadig piskes kraftigt, mel fløde og kardemomme. Når dejen er jævn piskes smeltet - men ikke for varmt - smør i. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen lidt før æbleskiverne skal bages.

Når dejen er færdig varmes æbleskivepanden op der kommes en lille klat smør i hvert hul, hullet fyldes ¾ op med dej. Når dejen småhæver ved kanten, vendes æbleskiven forsigtigt med en strikkepind. Æbleskiven er færdig når der ikke hænger dej ved strikkepinden, når den stikkes i æbleskiven. 


Drikkevare

Sherry Heering, Solbærrom, Portvin eller Madeira

God appetit !