Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Til 6 personer. Tilberedningstid ca. 60 minutter arbejdstid, og totalt 3 timer.


Ingredienser

1 kg. Fileter af torsk og lys sej

2 store Æg

3 stk. Skalotteløg

50 gr. Røget spæk uden svær

 2 skive Franskbrød uden skorpe

2 dl. Piskefløde

Salt og friskkværnet peber

Rapsolie til stegning

 


Tilberedning

Skær fileter, spæk og brød i grove terninger, fisken skal være iskold. Kør kødet, spæk, løg og brød igennem en kødhakker. Pisk æg og fløde sammen i en røreskål tilsæt salt, peber og den hakkede farsblanding, rør ingredienserne sammen til en glat fars og rør forsigtigt fløden i til sidst.

Lad farsen hvile i køleskabet i 2 timer.

Kom et par spsk. olie på en middel varm pande. Dyp en spiseske i olien og kom godt med fars på den, form frikadellen mod venstre håndflade og sæt den på panden, fortsæt indtil panden er fyldt op. Steg videre ved svag varme, idet at frikadellerne bliver flade hvis de steges med for høj varme. Når frikadellerne har fået farve vendes de på siden og steger videre, og vendes til sidst på den sidste side, således at de, når de er færdige er stegt på alle sider.

Server med kogte kartofler, citronbåde, smørsauce og remoulade. Eller med dampede porresnitter i indkogt piskefløde

Snit Porrerne i 4 cm. lange stykker på skrå, skyl dem og damp dem i lidt vand. Kog 1-2 dl. piskefløde ned, til den bliver tyk; tryk Porrerne fri vand og kom dem i fløden, smag til med salt og friskkværnet peber og drys med persille.

Denne fars kan bruges som grundfars til andre retter med fiskefars. Hvis man vil gøre noget ekstra ud af farsen kan man erstatte halvdelen af torsk/sej filet'erne med laks.


Drikkevare

Riesling fra Alsace eller Chardonnay fra Australien.

God appetit!