Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Ediths lasagne med grøntsagscremesuce

Til 4 personer, tilberedningstid 30 minutters arbejdstid og totalt 45 minutter.

Ingredienser

250 gr. Lasagneplader

250 gr. Reven mozzarellaost

Kødsauce

500 gr. Magert hakket oksekød

1 stk. Hakket løg

1 fed Hvidløg

1 spsk. Olivenolie

1 brev Casa Fiesta Chili Seasoning

2 dl. Rødvin

1 ds. Flåede hakkede tomater

 

Grøntsagscremesauce

 3-4 stk. Groftrevet gulerod

2 stk. Groftrevet courgette

1 fed Hvidløg

1 spsk. Olivenolie

500 gr. Fromage Frais

            

Tilberedning

Kødsaucen laves først.
Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt kødet lidt ad gangen og brun det til det smuldrer, og drys så krydderiblandingen over. Tilsæt rødvin og de flåede tomater og lad saucen simre i ca. 15 minutter. Smag den til med salt og peber.

Lav herefter grøntsags cremen.
Svits de revne grøntsager i lidt olie. Tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber. Lad grøntsags blandingen køle lidt af og vend herefter fromage frais i blandingen.

Smør et lasagnefad med lidt olie og kom et tyndt lag grøntsagscreme i bunden. Dæk med lasagneplader og læg et lag kødsauce ovenpå. Fortsæt sådan i tre lag og slut med grøntsagscremen. Drys med reven mozzarellaost.

Bag lasagnen i ovnen ved 200° i ca. ½ time til overfladen er gylden.

 Server med salat til.

Drikkevare

God rødvin eventuelt fra Italien.

God appetit !