Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Vildandebryst med figenrødkål og brombærsauce

Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 60 minutter arbejdstid, og totalt 1½ time.


Ingredienser

2 stk. Vildænder

½ Rødkålshoved

3 stk. Friske figner

40 gr. Andefedt

2 cl. Balsamico vinaigre

Sauce

1 ltr. Andefond

10 gr. Sukker

½ Appelsin (saften)

½ Citron (saften)

2 cl. Cointreau

2 cl. Rød portvin

20 gr. Brombær

2 cl. Sherry vinaigre

10 gr. Smør


Tilberedning

Rødkålen skæres i strimler og sauteres i andefedtet. Efter 10 minutter tilsættes balsamico vinaigre. Lad det snurre et par minutter og tilsæt skivede figner. Damp retten i 10-15 minutter yderligere, smag til med salt og peber. Skær brysterne fri fra skroget, drys dem med salt og peber, læg dem på en bradepande der er penslet med olie. Steg dem i ovnen 13-15 minutter ved 220° (hvis gennemstegt 25 minutter). Lad kødet hvile i 15-20 minutter.

Kog en fond på lår og skrog, skum for fedt, Smelt sukkeret til karamel, tilsæt appelsin- og citronsaft. Lad det koge ind. Tilsæt Cointreau, portvin, vinaigre og brombær, som skal koges ind. Til sidst tilsættes andefond, og saucen koges ned til ¼ ltr.. Monteres med smør og smages til med salt og peber.


Drikkevare

vinglas.gif (2891 bytes)

God Côte Rotie, eller Châteauneuf-du-Pape

God appetit!