Rosenkålsalat med granatæbler, cashewnødder og appelsin
Til 4 personer, tilberedningstid 35 minutters arbejdstid og totalt 1 timer.
Ingredienser 500 gr. Rosenkål 1 stk. Granatæble 2 stk. Appelsiner Cashewnødder Olivenolie Hvid balsamico Grov Dijon sennep Salt og Peber |
|
Tilberedning
Pil først alle de yderste blade af kålene og flæk dem på langs. Snit kålen meget fint. Knug, vrid og klem kålen med begge hænder for at frigiv så meget væde som muligt fra kålen, så den lettere kan optage smag fra marinaden.
Skær begge ender af appelsinerne og stil dem på højkant. Skær skallen af med en skarp kniv i lodrette baner - og skær alle fileterne ud. Fileterne deles i 3 stykker. Klem alt saften ud af resterne.
Kernerne pilles ud af granatæblet - Den nemmeste måde at komme ind i et granatæble er at skære en rille med en lille skarp kniv hele vejen rundt om 'ækvator' og så vride det forsigtigt fra hinanden. Kernerne pilles forsigtigt ud og kommes i en skål.
Cashewnødderne ristes i ovnen på 150°C i 25-30 minutter..
Appelsinsaft, balsamico, olivenolie og sennep røres sammen til marinade der smages til med salt og peber. Marinaden vendes i kålen, som trækker 1 times tid i køleskab før resten af ingredienserne kommes i salaten.
Drikkevare
Hvidvin fra Loire eller Bourgogne eller oversøisk Chardonnay.
God appetit!