Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Rosenkålsalat med granatæbler, cashewnødder og appelsin

Til 4 personer, tilberedningstid 35 minutters arbejdstid og totalt 1 timer.

Ingredienser

                500 gr.      Rosenkål

                   1 stk.      Granatæble

                   2 stk.      Appelsiner

                                   Cashewnødder

                                   Olivenolie

                                   Hvid balsamico

                                   Grov Dijon sennep

                                   Salt og Peber

 

 

   

rosenkssalat

Tilberedning

Pil først alle de yderste blade af kålene og flæk dem på langs. Snit kålen meget fint. Knug, vrid og klem kålen med begge hænder for at frigiv så meget væde som muligt fra kålen, så den lettere kan optage smag fra marinaden.

Skær begge ender af appelsinerne og stil dem på højkant. Skær skallen af med en skarp kniv i lodrette baner - og skær alle fileterne ud. Fileterne deles i 3 stykker. Klem alt saften ud af resterne.

 

 Kernerne pilles ud af granatæblet - Den nemmeste måde at komme ind i et granatæble er at skære en rille med en lille skarp kniv hele vejen rundt om 'ækvator' og så vride det forsigtigt fra hinanden.  Kernerne pilles forsigtigt ud og kommes i en skål.

Cashewnødderne ristes i ovnen på 150°C i 25-30 minutter..

Appelsinsaft, balsamico, olivenolie og sennep røres sammen til marinade der smages til med salt og peber. Marinaden vendes i kålen, som  trækker 1 times tid i køleskab før resten af ingredienserne kommes i salaten.

Drikkevare

 Hvidvin fra Loire eller Bourgogne eller oversøisk Chardonnay.

God appetit!