Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Spareribs med Coleslaw

Til 4 personer, tilberedningstid 30 minutters arbejdstid og totalt 5-6 time.


Ingredienser

2½-3,0 kg. Spareribs

2 stk. Porer

¼ Selleri

2 stk. Gulerødder

1 bdt. Bredbladet persille

2-3 stilke Timian

2 stk. Løg

2 stk. Laurbærblade

10 hele Peberkorn

Salt

1 stk. Italiensk brød (f.eks. Ciabatta)

Grill-sovs:

3 dl. Soyasovs

1 spsk. Revet ingefær

1 dl.. Ketchup

½ Citron

3-4 fed Hvidløg

Barbecuesovs:

1 ds. Hakket tomater m/hvidløg og basilikum

1½ dl. Tomatketchup

2 spsk. Paprika (mild)

½ tsk. Chilipeber

1 spsk. Dijonsennep

1 dl. Flydende dansk honning

Coleslaw:

½ Spidskål

100 gr. Fint snittede gulerødder

200 gr. Mayonnaise (rørt med citronsaft, se opskrift under "Kolde saucer")

6 spsk. Creme Fraiche 18 %


Tilberedning

Bed din slagter om at skære benene ud, så der er et godt stykke med kød på baconstrimlen, som det hedder på slagtersproget. Der beregnes knapt et ½ kg. "som dameben" og ¾ kg. Som "herreben".

Grøntsagerne renses, gøres i stand og deles i mindre stykker (tern). Benene koges ½ time sammen med grøntsagerne og køles derefter af i kogelagen. Når benene er afkølet tages de op af kogelagen og aftørres med køkkenrulle. Herefter pensles benene grundigt på begge sider med grill-sovsen og marineres i køleskab i ca. 4-5 timer.

Benene grilles på en varm grill i ca. 10 minutter. Under grilningen pensles og vendes benene ca. hvert andet minut. Benene må ikke få for meget varme ad gangen på hver side, da grill-sovsen så vil branke på grund af sukkerindholdet i ketchup og soyasovsen.
Når benene er færdige serveres de straks med coleslaw, brød og barbecuesovs.

Grill-sovs:

Alle ingredienserne til grill-sovsen blandes og smages til med salt og peber, pas på med for meget salt, da soya-sovsen i sig selv er salt (sovsen rækker til 6-8 portioner).

Barbecuesovs:

Tomaterne blendes grundigt og blandes sammen med de øvrige ingredienser og smages til med salt og peber. Hæld barbecuesovsen på en flaske og opbevar den i køleskab.

Coleslaw:

Spidskålen deles på langs, stokken skæres fra og kålen snittes fint. Mayonnaisen blandes med creme fraiche og smages til med salt og peber. Den snittede kål, gulerødder og dressing vendes forsigtigt sammen.


Drikkevare

vinglas.gif (2891 bytes)

God kraftig landvin.

God appetit !