Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Oksehøjreb uden ben med stegte tomater og balsamicorødbeder med timian

Til 8 personer, tilberedningstid 45 minutters arbejdstid og totalt 2 time.


Ingredienser

2 kg. Oksehøjreb uden ben

2 stk. Løg

1 bdt. Bredbladet persille

3 stilke Timian

1 stk. Gulerod

5 fed Hvidløg

2 dl. Rødvin

Lidt olie til bruning af stegen

Salt og Peber

Sauce


Tilberedning

Først gøres urterne og grøntsagerne til garnituren klar.

Til de stegte tomater renses løgene og hakkes fint. Fjern stenene fra oliven og hak dem fint. De hakkede løg og oliven vendes i olivenolien.

Rødbederne deles på langs og tværs til stykker som måler ca. 1x1 centimeter. Kartoflerne renses og skæres tynde skiver med skal. Salatløg renses, deles i 4 kvarter på langs og skæres i tynde skiver.

Rids fedtlaget på højrebet og gnid med groft salt og friskkværnet peber. Brun højrebet på en pande med olie.

Rens urterne og del dem i mindre stykker, giv dem et opkog i rødvinen sammen med timian og persillen. Det hele hældes i et stegefad og kødet placeres ovenpå.

Intervalsteg kødet i en ovn ved 200 - steg i 20 minutter, tag kødet ud og vend det med toppen nedad og lad det hvile i 20 minutter - i alt 3 gange så kødet samlet har været i ovne i 1 time kontroller sidste gang at stege-termometer viser 58 , kødet kan godt hvile mere end 20 minutter når det er taget ud af ovnen sidste gang.

Skyl tomaterne og skær stilken ud med en spids skarp kniv og skær toppen af. Placer tomaterne med stilksiden nedad i et lille fad, som er smurt med lidt olivenolie. Fordel oliven/løgblandingen på toppen af tomaterne, smag til med lidt salt.

Tomaterne steges 45 minutter i ovnen (sammen med kødet).

Smør 8 cocotter med olivenolie. Findel karryurt og vend den i olivenolie sammen med løg og kartofler. Fordel kartoflerne og løgene i cocotterne. Steges i ovnen 1 time (sammen med kød og tomaterne).

Sauter rødbedeterningerne på en pande med olivenolie, tilsæt balsamico vinaigren og lad den koge helt ind smag til med salt og peber.


Drikkevare

God Italiensk vin f.eks. Amarone, kvalitets Chianti eller Barolo.

God appetit !