Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Lammebov med spidskål og fettuccini

Til 10 personer, tilberedningstid 60 minutters arbejdstid og totalt 3 time.


Ingredienser

2 kg. Udbenede lammebov

2 stk. Løg

1 bdt. Bredbladet persille

1 bdt. Salvie

5 fed Hvidløg

50 gr. Smør

Salt og Peber

Sauce

½ ltr. Piskefløde

1 stk. Løg

2 tsk. Reven citronskal

3 spsk. Hakket basilikum

50 gr. Smør


Tilberedning

Den udbenede lammebov foldes ud med indersiden opad og gnides med salt og peber, smørklatter, persille, sal-vie og hvidløgene - som skæres i tynde skiver - fordeles på kødet. Lammeboven rulles sammen og snøres. Kødet brunes i olivenolie og lægges i et fad med lidt vand i bunden. Løgene deles i 4 stykker og fordeles rundt om kø-det sammen med persillestænglerne. Kødet steges i ca. 1½ time ved 160 til ovntermometer viser 68 .Lad kødet hvile i 20 minutter tildækket. Skær kødet i tynde skiver og server med fettuccini og spidskål.

Sauce:Løget hakkes fint og sauteres i smørret i en gryde. Piskefløden hældes i gryden og bringes i kog. Citronskal til-sættes og saucen koger lidt ind, til den begynder at tykne. Saucen smages til med salt og peber og lige før serve-ring tilsættes basilikum.
Saucen blandes i serveringsskål med den kogte fettuccini og serveres pyntet med et par basilikumblade.

Garniture:De yderste grove blade på spidskålen fjernes. Del spidskålen i halve og snit den fint på tværs. Løgene og de grønne peberfrugter renses og, snittes i fine strimler, hvidløgene hakkes fint.
Sauter løg, hvidløg og peberfrugt i smørret 3-4 minutter til løgene bliver klare, tilsæt spidskålen og lad den sautere med resten i et par minutter..


Drikkevare

God Italiensk vin f.eks. Amarone, kvalitets Chianti eller Barolo.

God appetit !