Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Gratineret julesalat i skinkesvøb med ost

Til 4 personer, tilberedningstid 20 minutters arbejdstid og totalt 1 time.


Ingredienser

4 stk. Store julesalat (eller 8 små)

4-6 skiver Kogt Skinke (deles i mindre stykker hvis små julesalat)

1 dl.. Tør hvidvin

2½ dl.. Piskefløde

2 stk. Æg

100 gr. Revet emmentaler

25 gr. Smør

25 gr. Smør (til sautering)

1 spsk. Salt (til blanchering)

1 spsk. Sukker (til blanchering)

Salt, peber og revet muskatnød

Salat & brød


Tilberedning

Gør julesalaten i stand, som beskrevet under Grundtilberedning af julesalat. Pak hovederne ind i skinken og læg dem med sammenføjningen nedad, i et smurt fad der lige akkurat passer i størrelsen.

Slå æggene sammen med piskefløden og smag til med salt, peber og revet muskatnød. Pisk æggemassen sammen og hæld den over den skinkesvøbte julesalat. Drys med revet emmentaler og fordel et par smørklatter ovenpå.

Bag i en 200° varm ovn i 20-30 minutter til æggemassen lige akkurat er stivnet.

Grundtilberedning af julesalat

Blanchering:

Kom julesalaten i en gryde med 1 ltr. kogende vand tilsat 1 spsk. sukker og salt. Lad salathovederne koge i ca. 6 minutter, lidt afhængig af størrelsen, de skal være knap møre.

Tag dem op og lad dem dryppe helt af. Tryg kogevandet af dem i et viskestykke.

Sautering:

Smelt 25 gr. smør på panden og anbring de aftørrede salathoveder i panden. Sauter dem langsomt ved svag varme så de bliver lysebrune, vend dem forsigtigt et par gange under sauteringen.


Drikkevare

vinglas.gif (2891 bytes)

 

God daglig rødvin

God appetit !