Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Forloren hare

Til 4 personer, tilberedningstid 30 minutters arbejdstid og totalt 1½ time.


Ingredienser

500 gr. Hakket oksekød

1 pk. Bacon

1 stk. Æg

1 stk. Frisk ingefær (ca. 1 cm.)

1 fed Hvidløg

1 spsk. Dijonsennep

1 stk. Løg

3 spsk. Rasp

5 spsk. Fond

2 tsk. Salt

¼ tsk. Peber

¼ tsk. Koriander

5 stk. Hel Enebær

1 kvist Timian

3 kviste Persille

4 blade Salvie

Sauce:

2 dl. Fond

2 dl. Piskefløde

50 gr. Smør

Salt og peber

Garniture:

Hasselback kartofler

Gulerødder

Olivenolie

Smør og timian


Tilberedning

Først tilberedes farsen - den skal nå at hvile i køleskabet.

Bland alle de våde dele med krydderier (ikke enebær som gemmes til senere), hakkede krydderurter, revet løg, knust hvidløg. Rør derefter kødet i og lad farsen hvile1 times tid i køleskabet.

I medens farsen hviler ordnes kartoflerne. De skrælles først, dernæst skæres der i tynde skiver halvt ned i kartoflen på tværs. Dette gøres nemmest ved, at stikke en stegenål gennem kartoflen på langs i den nederste halvdel af kartoflen, hvorefter der skæres skiver på tværs ned til stegenålen, således at kartoffelskiverne stadig hænger sammen. Kartoflerne pensles med olivenolie og drysses med salt. Kartoflerne anrettes i et ovnfast fad og steges senere sammen med kødet.

Kødet formes som et farsbrød, dette drysses med enebærrene - som er knust i en morter - på overfladen og baconskiverne fordeles til sidst henover hele farsbrødet og trykkes lidt fast så de ikke falder af.

Farsbrødet anbringes i et ovnfast fad og brunes i ovnen 15 minutter ved 200º, temperaturen sænkes til 170º, fond og piskefløde til saucen tilsættes og farsbrødet steger videre i ca. 40-45 minutter.

Tag farsbrødet ud af ovnen, hæld væden over i en gryde og tilbered saucen medens farsbrødet hviler et lunt sted i 15 minutter. Lad kartoflerne stege videre til retten serveres.

Gulerødder dampes med smør og timian og serveres til.

Lad saucen koge lidt ind, smag til med salt, peber og lidt ribsgele, hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med lidt maizena. Pisk til sidst det kolde smør i saucen.

Skær kødet i skiver og server med hasselback kartoflerne, de smørdampede gulerødder og saucen.


Drikkevare

vinglas.gif (2891 bytes)

Frisk landlig rødvin

God appetit !