Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Laks med kammuslinger i Noilly Prat sauce

Til 4 personer, tilberedningstid ca. 30 minutter arbejdstid og total ca. ½ timer


Ingredienser

500 gr. Laksefilet uden skind og ben

300 gr. Rensede kammuslinger uden rogn

2 stk. Rød peberfrugt

1 stk. Salatløg

100 gr. Smør

4 dl. Noilly Prat

4 stk. Tomater

1 stk. Limefrugt

Salt og peber

Garniture

25o gr. Haricot Vertes


Tilberedning

Salatløget hakkes fint og sauteres i halvdelen af smørret, peberfrugterne renses, skæres i terninger og tilsættes løgene.

Kammuslinger og Noilly Prat tilsættes. Laksefileten deles i 4 stykker og stykkerne drysses med lidt salt og peber. Laksestykkerne lægges i gryden , ovenpå kammuslingerne og dampes under låg i ca. 10 minutter.

Skindet og kernerne fjernes fra tomaterne - skær et krys i toppen af tomaterne og kom dem i spilkogende vand i 10-15 sekunder. Herefter kommes tomaterne i iskoldt vand så de bliver afkølet med det samme. Skindet kan nu pilles af. Del tomaterne i 4 kvarte og skær "kernehuset" fra. Tomatstykkerne skæres i strimler og deles på tværs til en tomatconcassée.

Når laksen er færdig tages stykkerne op og holdes varme. Kogelagen sies, de frasiede kammuslinger og urter holdes varme sammen med laksestykkerne og kogelagen koges ind til det halve. Denne fond legeres med resten af smørret. Lige før servering tilsættes tomatconcassée og saucen smages til med saften fra en limefrugt, samt salt og peber. Kammuslingerne og de kogte urter tilsættes.

Ved anretning fordeles saucen med kammuslinger og urter på tallerknen, kammuslinger og urterne samles midt på tallerknen, laksen placeres ovenpå og lidt revet limeskal drysses over laksestykkerne. Haricot Vertes fordels rundt om laksen. Der kan eventuelt serveres kogt ris til retten.

Variation

I stedet for kammuslinger kan man bruge tigerrejer eller kinarejer, som så skal sauteres i smørret sammen med peberfrugterne og løg til at starte med.


Drikkevare

Hvid bourgogne eller en god Chardonnay fra et andet område eller land

God appetit!