Kogt torsk med sennepssauce
Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 20 minutter arbejdstid, og totalt ½ time.
Ingredienser
2 kg. Torsk
1 stk. Torskerogn 1 stk. Torskelever 2½ ltr. Court-bouillon Sennepssauce:½ portion Lys grundsauce til fisk 1-2 spsk. Fiskesennep 2½ dl. Piskefløde 50 gr. Smør |
Garniture:
1 kg. Kogte aspargeskartofler Hakket hårdkogte æg Fiskesennep Rødbeder Reven peberrod Citronbåde |
Tilberedning
Rens og skyl fisken. Skær den i 3-4 cm. tykke skiver. Bring 2 ltr. court-bouillon i kog, læg fisken i og varm op til kogepunktet. Læg et tætsluttende låg på gryden, tag gryden af varmen og lad fisken stå under tætsluttende låg i 7 minutter.
Tilbehør:
Skyl og rens torskerogn og torskelever. Pak torskerogn ind i bagepapir. Bring ½ ltr. court-bouillon i kog, læg rogn og lever ned i kogelagen og kog ved svag varme 20-30 minutter alt efter størrelse.
Sauce:
Bring grundsaucen i kog, spæd med lidt af den court-bouillon som fisken har kogt i, tilsæt piskefløden og fiskesennep og lad saucen koge igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Pisk koldt smør i saucen lige før den serveres.
Server torskestykkerne sammen med ,rogn, lever, hakket hårdkogte æg, rødbeder, reven peberrod, citronbåde, fiskesennep og kogte aspargeskartofler med sennepssauce til.
Drikkevare
Kold øl og snaps eller god tør hvidvin fra bourgogne.
God appetit!