Salat med fjerkrælever
Til 4 personer, tilberedningstid ca. 20 minutter arbejdstid og totalt ca. 30 minutter
Ingredienser
300 gr. Fjerkrælever (helst Andelever)2 spsk. OlivenolieSalatBalsamico vinaigreFlûteKoldt smørTomatsauce6 stk. Modne tomater3 stk. Skalotteløg |
2 fed Hvidløg½ bdt. Timian (frisk)1 dl. Hvidvin2 spsk. Balsamico vinaigre2 spsk. Olivenolie4-5 grene Basilikum (frisk)Salt og peber |
Tilberedning
Hak skalotteløg fint og sauter dem i olivenolie i en gryde til de bliver glasklare. Tilsæt hakket hvidløg, timian og basilikum. Tilsæt vinaigre og lad denne koge væk, tilsæt hvidvin og de hakkede tomater. Lad simre uden låg i ½ time.
Anret tallerknerne imedens med salat, som stænkes med lidt vinaigre og olivenolie. Rist lever på en rygende varm pande i olivenolie, hvis det er andelever skæres denne i ikke for tynde skiver, tilsæt vinaigre og lad denne koge væk, smag til med salt og peber. Puréer tomatsauce igennem en grov sigte, smag til med salt og peber, hvis saucen er for tynd koges den yderligere ind.
Fordel saucen og lever på tallerknerne og server med varm flûte og koldt smør.
Drikkevare
Hvid Bourgogne eller Alsace Gewürztraminer.
God appetit !