Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Andelevermousse med portvinsgele

Til 6-10 personer, tilberedningstid 45 minutters arbejdstid og totalt 2 timer.

Ingredienser

                300 gr.      Andelever

                   1 stk.      Lille løg

                  1 fed.      Hvidløg

                    ½ dl.      Cognac

                  125 g.      Smør i tern

                  125 g.      Klaret smør

              2 kviste      Rosmarin

                1 kvist      Timian

                                   Olivenolie

                                   Salt og Peber

 

Portvinsgele

                 1½ dl.      Portvin

            1-2 spsk.      Kalvefond

               3 blade      Husblas

   

Tilberedning

Rens andelever for hinder og sender og krydder dem med salt og peber. Pil løg og hvidløg og hak det fint sammen med timian.

Sauter løg, hvidløg og timian i lidt olivenolie på en pande til løgene er klare. Tag blanding fra i en skål.

Tilsæt lidt mere olivenolie på panden og steg andeleveren i 2-3 minutter. Endelig ikke for meget skal være rosa indvendig. Tilsæt cognac og flamber andelever.

Hæld andelever i en blender sammen med løg, hvidløg og timian og blend 1-2 minutter. Tilsæt smør i tern og smag til med salt og peber. Blend til andelever terrinen er en fin glat puré. Hæld i en skål eller form og afkøl.

Varm det sidste smør i en gryde så vallen udskilles. Hæld det klaret smør fra og varm det op med rosmarinkvistene i 3-4 minutter så smørret tager smag af rosmarin.

Anret rosmarinkvistene på moussen og fordel smørret på overfladen. Afkøl moussen og lad den sætte sig 1-2 timer inden servering.

Server som appetizer til velkomstdrink eller forret med riste brød eller små crostini med en god gele og cornichons.

Portvinsgele

Opblød husblas i koldt vand, Opvarm portvin smagt til med lidt kalvefond og kom den opblødte husblas i den varme portvin så den smelter. Hæld gele i en lille flad skål og afkøl den inden den serveres som tilbehør til andelevermoussen.

Tips.

Smag eventuelt til med lidt reven appelsinskal. Kan også tilberedes med kyllingelever.

Drikkevare

 Gewurtztraminer eller anden let sødlig frugtig hvidvin.

God appetit!