Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Muslingesuppe

Til 6 personer. Tilberedningstid ca. 40 minutters arbejdstid og totalt ca. 1 time.


Ingredienser

2,0 kg. Muslinger
            (linemuslinger er de bedste, da de er nemmest at rengøre
           og der er mere musling
i forhold til skald, hvis der bruges
           almindelige muslinger skal der regnes med ca. ½ kg.
flere
            muslinger)

150 gr. Porer

150 gr. Kartofler

1.5 dl. Piskefløde

5,0 dl. Hvidvin

5,0 dl. Vand

Hakket persille

Salt og peber

75 gr. Smør

Grundmarinade

5,0 dl. Noilly Prat

2 stk. Løg

1 bdt. Timian

1 stk. Pore

3 fed Hvidløg

Olivenolie


Tilberedning

Først tilberedes grundmarinaden;

Løgene hakkes groft, pore skæres i skiver og hvidløg deles i mindre stykker, det hele sauteres i olivenolie uden det tager farve. Noilly Prat og timian tilsættes og det hele simre i 15 minutter.

Imedens renses muslinger som tilsættes marinaden og dampes under låg i ca. 5 minutter, de rystes jævnligt så alle muslinger har været i marinaden. Muslingerne er færdige når skallerne har åbnet sig.

Muslingerne tages op af marinaden og tages ud af skallerne. De opbevares i en skål tildækket med fugtet køkkenrulle indtil de skal i suppen kort før servering.

Lagen sigtes gennem et klæde og gemmes til suppen.

Suppen tilberedes herefter;

Porerne til suppen renses og deles i fire kvarte ved at dele dem på langs to gange og skæres derefter i meget tynde skiver som sauteres i smør i en tykbundet gryde som kan rumme hele retten. Hvidvin, vand og den sigtede marinade tilsættes, kartofler rives på et groft rivejern og tilsættes til sidst. Suppen simrer under jævnlig omrøring i 20 minutter. Piskefløden tilsættes og suppen koger ind til en passende konsistens, smages til med salt og peber. Kort før servering tilsættes muslingerne, suppen koges op og serveres på varme tallerkner med et drys hakket persille.


Drikkevarer

Hvid Chardonnay fra Bourgogne eller Loire.

 

God appetit !