Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Lime/honning marineret let varmrøget laks

Til 10-12 personer, tilberedningstid ca. 40 minutters arbejdstid og totalt ca. 40 minutter


Ingredienser

1,8 kg. Fersk dansk eller norsk laks

Marinade

3 stk. Lime

150 g. God dansk honning (Fast eller flydende)

40 g. Salt

75 g. Mandler

Dressing

½ l. Creme Fraise 38%

1 stk. Lime

1 stk. Appelsin

God honning

Salt/peber


Tilberedning

Marinade

Reven skal af én limefrugt og saften af 3 limefrugter røres sammen med honning og salt til honning og salt er opløst. Mandlerne hakkes groft..

Marinering

Laksen lægges i et fad og de hakkede mandler fordeles over laksen. Marinaden hældes over og laksen marineres i køleskab i 2-3 døgn.

Røgning.

Beregn ca. 85-100 g. laks pr. person som forret og ca. 150-170 g. laks som hovedret. Laksen grilles/røges på en varm gril til den er gennemvarm, men stadig lidt blød i konsistensen med røgesmuld de første 15 minutter. Grilles i alt i ca.30 – 40 minutter afhængig af størrelsen/tykkelsen på laksen. Laksen tages af gril og hviler minimum ½ time afhængig af om den serveres lun eller kold.

Dressing

Creme Fraise smages til med saften af lime og appelsin, samt honning, salt og peber.

Laksen anrettes med lidt rucolasalat og serveres med dressing og lidt godt brød.

 

 


Drikkevare

God Chardonnay eller Pinot Gris fra Alsace.

 

God appetit !