Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Lakseroulade på rocula salat med asparges og kapers

Til 4 personer, tilberedningstid ca. 20 minutter arbejdstid og totalt ca. 30 minutter


Ingredienser

200 gr. Varmrøget laks

150 gr. Koldrøget laks i skiver

200 gr. Mascarpone (Italiensk friskost)

½ Citron (Saften)

50 gr. Lakserogn

Salt og peber

 

Tilbehør

Rocula salat

12 -16 stk. Asparges (hvide eller grønne)

Store kapers

Olivenolie

Citron


Tilberedning

Fjern skindet fra den varmrøget laks. Rør laksen sammen med saften af en ½ citron. Når citronsaften er optaget af laksen røres Mascarpone i laksemassen og den smages til med salt og peber.

Fordel de røgede lakseskiver på film, så de overlapper hinanden en lille smule. Stryg laksemoussen på lakseskiverne i et jævnt lag og rul laksen som en roulade.

Stil lakserouladen i køleskabet en times tid og skær den herefter i 1 - 1,5 cm. tykke skiver med en skarp kniv.

Klargør asparges og kog dem i lidt letsaltet vand så de stadig er sprøde.

Anret en tallerken med lidt rocula salat dryppet med lidt olivenolie og citronsaft. Placer 3 skiver laks oven på rocula salaten og pynt dem med lidt lakserogn og kapers. Anret 3-4 stk. asparges foran lakseskiverne og stænk lidt god olivenolie over asparges.


Drikkevare

Hvid Bourgogne eller Alsace Riesling.

 

God appetit !