Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Laksecappaccio med trøffelolie

Til 4 personer, tilberedningstid ca. 40 minutter arbejdstid og totalt ca. 4 timer og 40 minutter


Ingredienser

320 gr. Fersk dansk eller norsk laks

2-3 spsk. Trøffelolie

12 skiver Trøffel (kan udelades)

Basilikum

Salt og peber

Tilbehør

200 gr. Haricot Vertes

4 stk. Skalotteløg

4 spsk. Olivenolie


TilberedningLaksecappaccio

Laksen befries for ben og skæres i tynde skiver på tværs af fisken. Skiverne fordeles i et tyndt lag på tallerknerne som en roset. Stænkes med trøffelolie og smages til med salt og peber.

Tallerknerne dækkes med film og stilles i køleskab i 4 timer.

De friske Haricot Vertes nippes skylles og blancheres i let saltet vand et par minutter. Skalotteløgene hakkes fint og sauteres i lidt olivenolie uden at brune og afkøles. Haricot Vertes blandes med de sauterede afkølet skalotteløg og smages til med salt og peber.

Laksen dryppes eventuelt med lidt mere trøffelolie og omkranses af Haricot Vertes og pyntes med basilikumblade i midten. Tynde skiver trøffel fordeles med 3 skiver på hver tallerken.

Serveres med lidt godt brød til.

 

 


Drikkevare

Hvid Bourgogne eller Alsace Riesling.

 

God appetit !