Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Lakse carpaccio med æbler og blegselleri

Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 35 minutter arbejdstid, og totalt 1 time.


Ingredienser

                400 gr.      Laks (midterstykke)

                   1 stk.      Æble

           3-4 stilke.      Blegselleri (vælg de inderste fine stængler)

                                   Lime

                                   Olivenolie

                                   Peber

 

 

Tilberedning

Laksen renses for eventuelle bugben, også de små styreben som sider midt på filet'en. De kan trækkes ud med en lille fladtang og skæres i tynde skiver.

Æble deles i tynde skiver som deles i tynde stave der deles til små fine terninger.

Blegselleri stængler deles på langs og derefter i fine terninger.

Ævler og blegselleri blandes med olivenolie og lidt limesaft.

Laks anrettes på tallerkner og æble blegselleri blanding fordeles ovenpå. Trækker i køleskab ca. time.


Drikkevare

Hvid Chardonnay fra bourgogne eller Loire.

God appetit !