Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Krabbe i cocotte

Til 6 personer, tilberedningstid ca. 10 minutter arbejdstid og totalt ca. 40 minutter.


Ingredienser

400 gr. Krabbekød fra Kingcrab (evt. forloren krabbekød fra fiskehandler)

4 stk. Store brune æg

3,5 dl. Piskefløde

1,0 dl. Tør god hvidvin

50 gr. Smør

100 gr. Frisk Spinat

Salt og peber

Tilbehør

300 gr. Frisk stenbiderrogn

½ dl. Majs olie

1 spsk. God vinaigre

1 stk. Porrer

3 stk. Franske røde skalotteløg

12 stk. Grønne asparges

Pynt

Feldsalat

Rød salat


Tilberedning

Majs olie og vinaigre piskes sammen, skalotteløg hakkes fint og tilsættes marinaden. Efter at skalotteløgene har trukket lidt i marinaden, blandes det hele sammen med stenbiderrognen og trækker i køleskab indtil retten anrettes.

Det hvide stykke af poren halveres på langs, og den ene del snittes fint. Derefter sauteres porresnitterne i lidt smør uden at tage farve. Hvidvinen koges ind til det halve og tilsættes porresnitterne.

De seks cocotter smøres indvendigt med lidt smør. På siderne sættes fire spinatblade, som først er blancheret i vand, tag lidt krabbekød fra til pynt og fordel resten i de seks cocotter.

Æg og piskefløde piskes sammen og smages til med lidt salt og peber, derefter røres porrer -hvidvinsblandingen i med let hånd. Fordel blandingen i cocotterne og bag dem i vandbad i ovnen i ca. 30 minutter ved 165 grader.

Kog de grønne asparges i let saltet vand i 3-4 minutter afhængig af størrelse og tykkelsen, de må hellere få for lidt end for meget (de skal være sprøde).

Pynt seks tallerkener med salaten (anrettes som en vifte i den øverste halvdel af tallerkenen), læg to asparges på skrå i den ene side af tallerkenen og læg to skefulde stenbiderrogn blanding på hver side af disse. Når cocotterne er færdige, løsnes de langs kanten og vendes forsigtigt ud på tallerknerne. Til sidst drysses med lidt krabbekød som pynt og retten serveres med varmt flute til.


Drikkevare

En god Sancerre, Meursault eller Alsace Riesling

God appetit !