Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Kammuslinger i Fløde- Noilly Prat sauce med tomatconcasse

Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 30 minutter arbejdstid, og totalt 30 minutter.


Ingredienser

12-16 Store kammuslinger
 3 dl Piskefløde
 2 dl Noilly Prat
 1 stk. Skalotteløg
 4 stk. Solmodne tomater
  Smør
  Citron
1 Frisk kørvel til pynt
  Salt og peber


Tilberedning

Skalotteløg hakkes fint og sauteres i lidt smør uden at tage farve. Noilly Prat tilsættes og koger næsten helt væk. Herefter tilsættes piskefløde, som koges ind til cremet sauce. Smages til med salt og peber og lidt citronsaft.
Flå tomater ved at skære et lille kryds i toppen med en skarp kniv. Kom tomaterne i kogende vand og lad dem koge1-1½ minut, afkøl dem herefter hurtigt ved at komme dem i iskoldt vand. Nu kan skindet let skrælles af. Del tomaterne i kvarte både og fjern kernerne. Skær dem i strimler og del på tværs til små firkanter (½x½ cm).
Kom tomaterne og kammuslingerne i saucen og kog ved svag varme til kammuslingerne er fær-dige.
Anret på en tallerken og pynt med lidt frisk kørvel.


Drikkevare

Sancerre eller Pouilly Fumé

God appetit !