Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Fjordrejer med kartofler

Til 4 personer, tilberedningstid 60 minutters arbejdstid og totalt 1½ time.


Ingredienser

600 gr. Fjordrejer

600 gr. Nye kartofler

1½ dl.. Tør hvidvin

1½ dl.. Piskefløde

1 dl. Vand

1 stk. Skalotteløg

1 bndt. Basilikum

Feltsalat


Tilberedning

Rejerne kommes i kogende letsaltet vand. Når rejerne er kommet i kog, tages gryden fra blusset og rejerne afkøles i kogelagen så hurtigt som muligt og pilles.

Skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre men faste.

Skalotteløg hakkes fint og sauteres i hvidvinen, til vinen er dampet værk, tilsæt vandet og lad det koge lidt ind. Sigt lagen over i en smal skål til en stavblender og pres al væden af løgene. Tilsæt basilikum, både blade og stilke, og blend med stavblender til en puré. Pisk piskefløden til en halvstiv flødeskum og vend den i puréen og smag til med salt og peber.

Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem i basilikumfløden.

Anret på tallerken med feltsalat der er stænket med lidt olivenolie i bunden, kartoffelsalat ovenpå og drys rejerne rundhåndet på toppen.


Drikkevare

God Alsacevin f.eks. en Riesling

God appetit !