Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Dybstegte kæmperejer

Til 4 personer. Tilberedningstid ca. 20 minutter arbejdstid, og totalt 1 time og 20 minutter.


Ingredienser

40 stk. Kæmperejer (rå, pillede )
Marinade

½ Citron

1 fed Hvidløg

Beignetdej

30 gr. Smør

125 gr. Hvedemel

½ Øl

1 stk. Æggehvide

½ tsk. Salt


Tilberedning

Lav en marinade af saften fra ½ citron, salt, peber og 1 fed hvidløg knust i hvidløgspresser. Fordel marinaden over rejerne og lad dem marinere 1 time.

Lav herefter beignetdej. Smelt smørret og lad det køle af. Hvis smørret er for varmt når det blandes med melet, vil det klistre og klumpe. Rør melet i og tilsæt øllet. Sigt dejen hvis der er klumper i.

Lad dejen hvile i køleskabet 1 time. Pisk æggehviderne stive med salt og vend dem i dejen når denne skal bruges.

Dup rejerne tørre og dyp dem i dejen. Steg dem i varm olie til dejen har fået farve og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Anret dem på tallerken med lidt blandet grøn salat, som er dryppet med en mayonnaise som er fortyndet med lidt fløde og citron og smagt til med lidt hvidløg.


Drikkevare

Hvid Rioja eller Frascati

God appetit !