Kurt's Gastronomiske hjørne

de bedste af mine egne opskrifter - til dig!

Opskrifter

Æg i tårn af laks med røget laksefyld

Til 4 personer, tilberedningstid ca. 20 minutters arbejdstid og totalt ca. 30 minutter


Ingredienser

4 stk. Store friske æg

16 stk. Kammuslinger

4 skiver Fersk laks

200 gr. Røget laks

2 stk. Store skalotteløg

1 bdt. Frisk dild

50 gr. Smør

Friskkværnet peber

Lidt sød chilipeber

Lidt rugmel

Sauce

3 dl. Piskefløde

3 tsk. Koncentreret tomatpuré

1 bdt. Basilikum

Friskkværnet peber


Tilberedning

Der skal bruges 4 udstiksforme (ca. 4 cm. høje og 5 cm. i diameter). Skiverne af fersk laks skal have samme bre-de som udstiksformen.

Pensl siderne i udstiksformene med lidt olie og beklæd dem med lakseskiverne.

Befri den røgede laks for skind og ben og skær den i små terninger. Hak de pillede skalotteløg og dilden fint. Smelt smørret i en lille gryde og lad de hakkede løg sautere heri uden at tage farve. Krydrer med friskkværnet peber.

Bland laks og dild med løg og fordel blandingen i de fire laksebeklædte udstiksforme. Kom et udslået æg forsigtigt i hver form ovenpå lakseblandingen. Det er nemmest at slå æggene ud i en kop et ad gangen og derefter hælde det i formen, derved undgår man at få et eventuelt dårligt eller et æg med ødelagt blomme i formen.

Hæld kogende vand i bradepanden og sæt den nederst i ovnen. Sæt formene side om side på en bageplade med bagepapir og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 10 minutter. Vend kammuslingerne i rugmel og rist dem hurtigt i lidt smør på en pande.

Saucen

Hæld piskefløden i en gryde og lad den koge ind for god varme i nogle minutter, til den er tyknet lidt. Rør tomatpureen i og krydr med friskkværnet peber og lidt salt Vend hakket basilikum i saucen lige før servering.

Fordel saucen på fire tallerkner. Sæt formen med laks på tallerknen og fjern formen forsigtigt, pynt med en enkelt kvist dild og drys en anelse sød chilipeber over. Fordel 4 ristede kammuslinger på tallerknen rund om laksen.


Drikkevare

Kold Pouilly Fumé eller Gewürztraminer fra Alsace

God appetit !